Sunday, September 6, 2009

Stop-Motion Filmmaking

Bugün size çok sevdiğim bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum, Özlem Akın. Özlem Altın Portakal da dahil olmak üzere Türkiye ve yurtdışında ödül kazanmış, 1 numara bir animasyoncu. (arkadaşım diye demiyorum.) Stop-motion filmler için dünya tatlısı kuklalar yapıyor ve bugünlerde yeni kısa filmini görücüye çıkartmaya hazırlanıyor.

Özlem Akın is a very successful young animator who won many awards in Turkey (including Antalya Golden Orange Film Festival Short Film Award) and abroad and is shown in many international festivals. In addition to all that wonderful qualities, she is also a friend of mine from my university (*proud smile*). She is making incredible puppets for stop-motion films and her new short film is about to be shown in the following days.

Üniversite'de bitirme tezi için Franz Kafka'nın "Gemeinschaft"ının stop-motion adaptasyonunu yapacağını söylediğinde herkes üstünde bayağı bir şok etkisi yaratmıştı, hadi şimdi yalan söylemeyelim, çoğu insan olur mu canım öyle şey deyip geçmişti, ama sonuç 10 küsür ödül oldu. Bu yüzden aşağıda filmini izlemenizi ve sitesini ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

She surprised a lot of people in the university when she stated that she'll do a stop-motion adaption of Franz Kafka's " Gemeinschaft" as a thesis project, but the result is 10 awards:) I strongly recommend you to watch the film above and visit her website .



Gemeinschaft from ozlem akin on Vimeo.


Gemeinschaft by Özlem Akın

I :heart: Özlem Akın

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails