Thursday, September 3, 2009

Ravioli nasıl yapılmaz/ How not to make a ravioli

Bugün niyetim 'La Cucina Italiana'dan bulduğum ravioli tarifini yapıp, "Oh ben ne iyi aşçıyım" diye burada ahkam kesmekti. Ama, burada onun yerine ravioli nasıl yapılmaz onu yazmak zorunda kaldım, utanmadan da yazıyorum:


Today, I intented to do the ravioli recipe that I found in 'La Cucina Italiana' and write a blog bragging about my cooking skills. But instead, I have to write a post how not to make a ravioli, and mind you, I have no shame in writing this:
 



Ravioli nedir?
Efendim ravioli İtalyanların mantısı diye tabir edebileceğimiz, hamur açılıp içine ister peynir, ister et, tavuk vs. konulup suda haşlanan bir makarna çeşitidir.

What is ravioli?
Ravioli is a sort of an Italian dumplings, made by putting cheese, meat, chicken etc. in a dough and boiling it.
 

Ravioli nasıl yapılır?
Tarife göre, un, yumurta,tuz,su karıştırmak suretiyle bir hamur hazırlanır. Sonra hamur açılır 6 cm çapında yuvarlaklar kesilir, içine malzeme konur ikiye katlanıp suda haşlanır.

How to make a ravioli?
According to the recipe, a dough is made by flour, salt, eggs and water. Then the dough is rolled out and cut in 6 cm round pieces, the stuffing is put in and the raviolis are boiled into hot water.

Ravioli nasıl yapılmaz?
Ravioli yemek kitabında pişmiş hali büyüklüğünde parçalar kesilip yapılmaz.

How not to make raviolis?
 Raviolis are not cut in pieces as big as shown in the cook-book when they are all cooked.
 

Neden?
Çünkü suda şişen sevgili raviolicikler kafam kadar poğaça haline gelirler.

Why?
Because the dear raviolis swallowed in the water become as big as 'pogaca's.
  

Poğaça nedir? Nasıl yapılır?
Poçağa Türk mutfağının sevilen bir hamur işi olup, ravioliye benzer şeklinde hazırlanır ama fırında pişer. POĞAÇA SUDA HAŞLANABİLEN BİR YİYECEK DEĞİLDİR!!!

What are pogacas? How to make them.
Pogaca is a Turkish pastry, and made similarly to ravioli, but then will be put to the oven. POGACA IS NOT A FOOD THAT CAN BOIL IN THE WATER!!!
  

Sonuç
Suda poğaça haşlamaya çalışan sevgili blog yazarımız (moi), bir yarım saat kadar inatla bekler, ama gittikçe şişen raviolicikler dağılmaya başlayınca vazcayıp raviolicikleri çöpe atmak durumda kalır. Bu durumdan canı sıkılmış olan sevgili aşçı, adam gibi makarnasını haşlar, üstüne (sözde) ravioli için yaptığı süper krema sosunu döker, ama iştahı kaçmıştır, ondan da yemez, aç kalır.
Ayrıca zorluklardan yılmayan blog yazarı, haftaya yeni bir denemeyle, ve bu kez mini minicik içi dolu turşucuk raviolilerle yeni denemesini yapmayı kafaya takar.

Conclusion
The dear blogger who tried to boil pogacas (moi), waited stubbornly for half an hour, but when the raviolis continuing swallowing and swallowing started to get crumbled she had to throw them away. The de-lovely cook who became very upset of this situation, then boils some pasta and put the creamy sauce that she made for the raviolis. But she lost her appetite and stayed hungry.
Also, the blogger who is not afraid of any set-backs, decided to try to make the itsy bitsy raviolis next week.

Devamı haftaya...
More on later....

3 comments:

Aslı Aker said...

Hazır ravioli alıyoruz ve mutlu oluyoruz!!
Hem de 5 peynirli!

Unknown said...

işte ben de ona bayılıyorum, ama emelim evde aşmak, bir gün becericem, görürsün!

Aslı Aker said...

Sen yap!
Benden şarap!
;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails