Tuesday, February 15, 2011

Mart Sanatsal Aktivite Önerileri

İF Film Festivali'nin ardından kendime yine çeşitli sanatsal aktiviteler planlamaktayım. Mart ayında ilgimi çeken özellikle 2 etkinliği size de söyleyeyim, siz de gidin istedim.


İlki St. Petersburg Buz Balesi, dünyanın ilk ve tek buz balesi topluluğu St. Petersburg, tiyatro sahnesine kurdukları buz pisti üstünde bale yapıyor, yani artistik buz pateni değil, bildiğimiz dekor ve kostümlerle, bildiğimiz klasik bale. Üstelik Rus Balesi'nin önemli isimleri koreograf, sanat yönetmeni ve dansçı olarak bünyesinde bulunduruyor. İstanbul'da 1-6 Mart arası Kuğu Gölü ve Sindrella performansları TİM Show center'da sergileyecekler. Gerçi ben repertuarlarından Fındıkkıran ya da Romeo ve Juliet'i izlemeyi tercih ederdim, ama Kuğu Gölü'nü de kaçırmaya hiç niyetim yok. Üstelik bilet fiyatları da makul, ilk kategori 90, 2. kategori 75, 3. kategori 60 ve 4. kategori 40 TL....









İkinci etkinliğimiz ise, Melihat Gülses: Semai Kahvehanesi. Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerinin önemli ramazan etkinliklerinden biri olan semai kahvehaneleri, İstanbul türküleri ve İstanbul'a özgü Türk Sanat Müziği'nin yaşatıldığı yerlerdi. Konser ilanındaki "icranın otantizmini hiç bozmadan" sunulacak lafı da ben de beklentilere yol açıyor. 19 Mart'da Cemal Reşit Rey'deki konserin biletleri çok uygun, 1. kategori 28.50, 2. kategori 20, 3. kategori 17 ve 4. kategori 12 TL. Eğer Melihat Gülses'in güzel sesinden bir haberseniz, alttaki videoları dinlemeden geçmeyiniz, yok eğer Gülses'i tanıyorsanız, zaten dinlemeden edemezsiniz, eminim. Benden söylemesi, beyaz köpükler kaçmaz!







No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails