Wednesday, January 12, 2011

2011 Türkiyesi- Yasak, Sansür, Ayıp

Evet 2011 yılı AKP Türkiyesi budur; ayıptır, yasak, sansür. İşte okulumun sansürü, ayıbı, neredeyse içki içmeyin dedirtecek yeni uygulamalar, ve bir dizide bile gerçekleri görme tahammülsüzlüğü.

Okul hakkında çok yazdım malum, ona girmiyorum, buyrun buradan okuyun.

İçkinin konser, galeri vs.'de bile sunulamaması, kır düğünlerinde içilememesi üzerine bence hepimiz evde içki yapmayı öğrenelim, zira yakında hiçbir yerde bulamayacağız. 70 milyon benim vatandaşım, hepsini ayrı ayrı seviyorum, toleranstır, yok her söz yüreğimi yakıyor zırvalamalarının gerçek yüzü bu işte, içme kardeşim, üzüm suyu iç, hem dinimizce yasak, allah esirgeye, tövbe, tövbe... Beğenmedin mi? Çek git kardeşim, ülke bizim! Pek yakında Topkapı Sarayı'ndan canlı yayında halka tahtında seslenecek Başbakanımızı çok mu destekledin "yetmez ama evet entelleri", buyur buradan yak şimdi...





Gelelim Muhteşem Sülüman'a, ya kardeşim, hala padişahların çok eşli olduğu, sekse düşkün olduğu gerçeğiyle nasıl yüzleşemiyorsun, haremler ne işe yarıyordu sanıyorsun, o haremde oğlanlar ne arıyordu, bir dizide görünce niye böyle kendinden geçiyorsun, niye bunu hakaret olarak algılıyorsun? Evet, Muhteşem Yüzyıl'da ufak tefek yanlışlar var, ki Meral Okay onları düzeltir zannediyorum, ama kostüm, mekan, o kadar oyuncu, uğraşılmış işte, otur izle. Ya da izleme, ama sen sevmedin diye hangi hakla uyarı cezası veriyorsun, hangi kurala kanuna karşı çıkmış dizi, üstelik dizide ne oğlan var, ne seks, nedir bu ahlakçılık? Seksi bu kadar yok saymak? Seni leylekler mi getirdi e be adam, seks var, doğal bir şey, alış artık!

10 comments:

Feride Nizamettin said...

ben de benzer bişey yazdım bugün. gerçi kendimiz yazıp kendimiz okuyoruz ama neyse..ayh içim çok sıkılıyor...:(

Unknown said...

hiç olmazsa içimizde kalmıyor, o da bir şey, yakında onu da yaptırmazlar artık!

Stil Direktoru said...

Başbakanın gazeteciye çarpıp ölümüne sebep verdiğinde alkol neden bahsedilmedi acaba?

Stil Direktoru said...

Başbakanın oğlu yani sorry

Unknown said...

Stil Direktörü: bilirsin Osmanlı'da da padişah ayıp yasak dinlemeden yaparmış, bu da aynı hesap...

Stil Direktoru said...

Aynen canım :(

Yasemin Öndar said...

hemmen bir tarih öğrencisi olarak olaya el atıyorum :P desem de söylediklerinizden farklı birşey söyleyemem sanırım :) evet Osmanlı'da enderun erkeklerin eğitim gördüğü yer haremse kadınların. kadınlar boş durmuyor kültürleniyor fakat köle pazarlarından özenle seçildikleri ve padişaha sunuldukları katıksız gerçek. Padişahtan başkası hareme giremez asla. dizide de böyle bişey yok ztn... ;)

Unknown said...

Misscat, ben dediğim gibi diziyi tarihi gerçeklerden bağımsız izliyorum, zira kostümler bile izlememek için yeter yoksa. Osmanlı mı ortaçağ Avrupası mı anlayamadım, hatta geçen hafta Süleyman'ın kardeşiyle Lady Morgana arasında 5 fark aradım, bulamadım valla:P

Yasemin Öndar said...

evet yaa :)) bi de şu dekolte olayı var padişahın anasından kız kardeşine hepsi aynı :) osmanlı kadınının 36 beden olması ayrı meseleyken bi de hürremin taşan memeleriyle ibrahimle falan burunburuna konuşması... :))

Unknown said...

hürrem'i oynayan kadının bayağı 30 yaşında olması da ayrı bir mesele, dediğim gibi say say bitmez.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails