Thursday, November 4, 2010

Görmemişin Kedisi Olmuş/ My New Cat:))


Facebook'ta olanlar zaten günlerdir görmemişliğime canlı canlı tanık oluyorlar, olmayanlar için ben anlatayım...

Yes I have a cat at home and people in facebook already know that I cannot stop myself to post something about him every minute I'm awake. But since some of my readers are not on my facebook list, I'll write about him in my blog too (after all, why do I have a blog if I cannot write stuff I care about in it)

Şimdi bu yakışıklı beyzadem, (adı Leo kendisinin) tam 29 Ekim bayramında bizim eve geldi. Araba kazası geçirip bacak kalçadan ayrıldıktan sonra, hiç tedavi edilmeden Bolu barınağında köpeklerin arasına atılmış! Şu anda ameliyatla bacak kalçaya bağlandı, yürüyor, hatta koşuyor atlıyor zıplıyor, sadece tek bacağını biraz sürüyor, bir de bacaklarında yara bere var. Ben de kalıcı bir aile bulunana kadar kendisini evimde misafir ediyorum.

 This handsome lord (Leo) came home on the 29th of October. He was hit by a car and his leg is dislocated from his hips, the people at a local shelter didn't treat him at all and put him in a cage full of dogs! Now the leg is located to the hip by a surgery, he walks and runs and jumps, he just drags his leg a little bit and has some scars in his legs. I'm looking after him until a permanent home is found.

Bu yakışıklı ilk gün bize geldiğinde bir görseniz, ağzı var dili yok, sonra hareketlendi tabii, en çok güneşlenmekten, camdan bakmaktan ve annenin (ki bu ben oluyorum) elini koluna kapmaya çalışmaktan hoşlanıyor, bir de hamsiden (yam yam)... Hayatımda böyle programlı hayvan görmedim, uyku saati de yeri de belirli, akşam 9 dedin mi benim yatakta bacağımda yerini alıyor, döne döne horlaya horlaya uyuyoruz 1-2 saat, sonra 2'de gece uykusu (en azından benim için, o sonra ne yapıyor bir fikrim yok).

You should see him the first day he came home, he was like an angel, a very calm and tamed-one, but now he is a little cute monster, his favorite activities include sunbathing, looking from the window and trying to catch mom's hand (that should be my own)... I never saw an animal this organized in my life, when the clock hits 9 p.m. it's time to sleep in my bed and on my leg, he turns around, snores and sleeps for one or two hours, then another long sleep at 2, and several naps during the day of course.

Neyse, dedim ya görmemişin kedisi olmuş diye, bir de ilk defa anne oldum ya, miyavladığı anda yanındayım, hele ilk iki gün kıçından ayrılmadım başına bir şey gelmesin diye, en sonunda boş odaya geçip beni kovdu:D Gelelim fotoğraflarımızaaa...

Since I'm a first time mom, I run to him every time he meows, which means a little sleep and some nightmares, the first two days I didn't leave his side until he runs into a dark and empty room and kicked me out:D Anyway it is photo time now...



Ya bir kedi bu kadar güzel uyuyabilir mi, söyleyin bana! (Tamam fotoğraf tam net değil, ama olay burada benim fotoğrafçılığım değil zaten)

Did you ever see another cat sleeping this beautifully? (Well the photo is out of focus, but it's not about my photography skills anyway)



Av peşinde, dikişlere bakıp üzülmeyin, onun aldırdığı yok...

Leo in his hunting mode, don't be sorry about the stitches, he doesn't care...

Gelelim bu yazının önermesine...

Now, let's come to the morale of this post...

Bilmekte fayda var, 3 yıldır yaralı ve eziyet görmüş hayvanları iyileştirip ev bulan bir organizasyon var, Let's Adopt Global, Türkiye sayfaları ve facebook sayfaları da burada... "Hayvanları ben çok seviyorum, onlar çok minnoşlar, öyle güzeller böyle şirinler diyen "ya da sadece dilekçe imzalatmaktan ibaret Panter Emel'cilerden farklı bir organizasyon. Barınakları iyileştiriyorlar, dünya çapında hasta ve sakat hayvanlara ev buluyorlar ve Türkiye'deki hayvanlara yönelik uygulamaların iç yüzünü ortaya çıkarıyorlar. Üstelik bunu bir avuç insan yapıyor. Peki siz ne yapabilirsiniz? Bir hayvana geçici ev olarak, yani ameliyatından sonra kalıcı ev bulunana kadar ona evinizi açarak onun hayatını kurtarabilirsiniz, yurtdışına çıkarken bir hayvanı da beraberinde götürmek (check-in'ler dahil her işlemi zaten onlar yapıyor, siz sadece görünüşte onu götürüyor oluyorsunuz!) bir hayvanı yeni ailesine kavuşturabilirsiniz, "Ama ben bunların hiçbirini yapamıyorum ki" diyorsanız, yaptıklarını sürdürebilmeleri için Simba Fund'a bir bağışta kurtulabilirsiniz. Emin olun kendinizi çok iyi hissedeceksiniz....

For three years, there is a global organization rescuing injured and disabled animals, doing their treatments and finding new homes for them; Let's Adopt Global and you can also look at their facebook page...I support them because they have a different approach from the ones which are all about talk and no action, they are independent and only a small group of people dedicated to animals. So, what can you do? You can foster a cat or dog if you live in a place where there is a local LA! branch (if not, there are other places you can find fosters!), if you want to adopt, it doesn't matter where you live, they will deliver your new baby as soon as it can fly, if you fly out of the country, you can help them deliver the newly-adopted animals (they even do the check-in procedures, so you don't have to do anything. You love animals, want to help but cannot do any of the above, well you can chip in and make a donation to the Simba Fund, so LA can pay for the procedures and the travel of the animals. Let me assure you, you'll feel so good about yourself!

Son olarak çok önemli bir rica, eğer bir hayvan almayı düşünüyorsanız, lütfen dünyanın parasını verip, hayvanlara eziyet edilen petshoplardan hayvan almayın, tabii ki herkes yaralı bir hayvan almak istemeyebilir, ama sokak bebek kedi ve köpeklerle dolu, yok illa cins kedi/köpek istiyorsanız, barınaklar Golden Retriever dolu, onlara yeni bir yuva verin ve petshoplara itibar etmeyin!

I have another important request for you, if you think of having a new pet, please please do not buy one from those horrible petshops where they treat animals so badly, there is always an animal you will love at your local shelter or on some board waiting to get adopted...

Bir de benim oğlumun fotoğraflarına da bakın da kıskanmasın!

Last of all, check my other boy's photos, so he won't get jealous!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails