Tuesday, May 4, 2010

Beşiktaş Alkım

Beşiktaş Alkım benim gözümde feci şekilde sınıfta kaldı arkadaşlar. İlk açıldığında ben Beşiktaş'ta oturuyordum, Kabalcı'ya rakip oldu diye de çok sevinmiştim, kısa bir süre sonra karşıya taşınınca çok da tanışamadık kendisiyle. Bugün Beşiktaş'ta bir işim vardı, Sadık Yemni'nin (Muska'sı bitti, çok yazmak istiyorum hakkında, ama kitap kulübümün yeminine uyup ay sonuna kadar sabretmem gerek) Öte Yer'ini alacaktım. Neyse, 4 katlı kocaman Alkım'ın Türk Edebiyatı bölümü acınacak durumda. Tamam yüksek tavanlı yerin tavanına kadar kitap koymuşlar, bir de çalışanlar çıkabilsin diye merdiven. Onun dışında iki rafta çok satanlar ve Elif Şafak, Orhan Pamuk gibi popüler işler, ama onların dışında, şöyle bir kitaplara bakınayım, arkalarını okurum, sevdiğimi alırım diyorsanız mümkün değil, ancak ne aradığınızı bileceksiniz, elemanlar merdivene çıkacak verecek. Zaten aradığım kitap da yokmuş. 4 katlı bir mağaza, böyle daracık yere sıkıştırılmış Türk Edebiyatı bölümü beni gerçekten üzdü. Oysaki Kadıköy'deki Alkım, 2 katlı olmasına rağmen, çok geniş bir Türk Edebiyatı Bölümü'ne sahip, ayrıca başka hiçbir yerde görmediğim edebiyat/inceleme/teori bölümü ve epey geniş bir dünya-Türkiye tarihi bölümü var (sırf Ermeni tarihinin 2 kitaplık ünitesi var, ben öyle diyeyim). Beşiktaş Alkım'cığım, sınıfta kaldın canım, sen Orhan Pamuk, Melissa P. filan satmaya devam et, biz seninle çok görüşmeyeceğiz anlaşılan.

11 comments:

Anonymous said...

kadıköy rox!

Unknown said...

ilk girdiğimde nefessiz kalmıştım, o kadarkitap git git bitmiyor:)

Anonymous said...

aslında senin duygularını tatmin edecek yer sayısı istanbulda o kadar azalıyor ki... yine de kadıköyde birkaç sahaf bulabilirsin eğer biraz yorulmayı göze alırsan :) kadıköy haricinde ise önünden bile geçmemeye özen gösteriyorum kendi adıma.

Unknown said...

istiklal'de bir robinson var allahtan, ben öldüğümde oraya gömsünler istiyorum. Mephisto da ıvır zıvır satan bir yer oldu, sahaflar dışında penguen'e gidiyorum genelde kadıköy'de, orada bulamazsam da Alkım. Son olarak nefret etsem de, İngilizce kitapları için caddedeki remzi. Amma liste yazdım:)

Anonymous said...

bana mephisto deme :)

georges perec'in w yada bir çocukluk hatırası'nı 5 milyon daha pahalı satıyorlardı. son anda almaktan vazgeçip ertesi gün penguene gittiğimde anlamıştım durumu :)

Unknown said...

Mephisto'ya giderdik eskiden ya, ondan üzülüyorum. Penguin rox! O kasanın arkasında ingilizce kitaplar var ya, bütün eserleri onlar 25 liraydı, virginia woolf'la jane austin almıştım oradan:D

Anonymous said...

ben zamanında fanzin çıkarmakla fazla haşır neşir olduğum için hangi kitapevi nedir ne değildir ölçme şansım oldu. mephisto'ya sadece w yüzünden değil kızgınlığım :)

bir de ben hiç jane austin okumadım. kritiğini yaptığın birşeyleri var mı? okuyayım.

Unknown said...

hangi fanzin, ben de bir ara bulaşmıştım fanzin işlerine ucundan azcık:)
Jane Austen kritiği yaptığım bir yazı yok, ama birşeyler yazayım bakayım, erkekler pek sevmez genelde, ama aşk-meşk yazarken gününün toplumuna çok inceden dokundurduğu için çok severim ben Austen'i, bir erkek olarak sana Aşk ve Gurur yerine Emma'yı tavsiye ederim okumak istersen. Alkım'da filan çok ucuza var, ingilizcesinden oku derim bir de....

Not: diğer yorumda Austin yazdığım için kendisinden özür dilerim:P

Anonymous said...

bilmiyorum duydun mu ama adı bok kültürü. yeraltı edebiyatı içerikli bir fanzindi. 17 sayı çıkardım. sonra da bitirdim. bende hiç matbaa baskısı kalmadı ama istersen pdf kopyalarından yollarım.

emma'yı da not ettim :)

Unknown said...

yollarsan sevinirim, çok yıpratıcı bir şey fanzin çıkarmak gerçekten, 17 sayı yine iyiymiş:)

Anonymous said...

mail adresini göremedim profilinde. istersen ruhsuzherif[at]hotmail.com'a boş bir mail yolla. ben oradan dönerim sana.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails