Wednesday, May 12, 2010

Cannes Film Festivali/Festival De Cannes


Dün facebook'tan bir mesaj geldi, "Hey kızlar, Cannes'daysanız görüşelim" şeklinde, İngiliz Eurimages'da çalışan bir tanıdığımdan, içimden "nerdeeee" dedim, ben ancak açar NTV'yi oradan izlerim. Bir içime oturdu ama.

Yesterday I got a message in facebook from a friend asking if I was in Cannes. I said "yeah, I wish" but I envied her a lot.

63. Cannes Film Festivali bugün açılış töreniyle başlıyor. Oscar moskar bahane arkadaşlar, olay Cannes'dır, o yüzden ben her sene çılgıncasına takip ediyorum, yine de edeceğim. Bu yıl yine festivali NTV veriyor, bugün 19.30'da açılış törenini kaçırmayın derim. Kırmızı halı, yıldızlar, elbiseler, oooh en sevdiğim tarafı:) Festival 23'ünde bitiyor, NTV ödül törenini de verir herhal, ben saatini öğrenince yine buradan söylerim.

The 63. Cannes Film Festival starts today with the opening ceremony. You know that Oscar is just an empty balloon,right, Cannes is the real thing, so I'm all ears when it comes to Cannes as every year. The festival will end at the 23th with the prize ceremony.

Efenim bu yıl hiç Türk film yok yarışmada, alışmıştık biz oysa ki her yıl bir Türk'ün bir şey kazanmasına. Gerçi bu yıl ne gidebilirdi diye düşününce, aklıma özel bir film gelmedi açıkçası, bu yıl biraz vasat mı geçti ne Türk Sineması için? Neyse efenim, jüri başkanı Tim Burton. Ohoooy! (Sevdiğim bir nidadır). Yine yarışma jürisinde Kate Beckinsale (ne alaka, bir tane güzel kadın koyuyorlar işte), Alberto Barbera, Emmanuel Carrere, Alexandre Desplat, Victor Erice, Shekhar Kapur, Giovanna Mezzogiorno ve aşkım, yakışıklım erkekim Benicio del Toro olacakmış.

This year, there isn't any Turkish films, which is a surprise as we usually have at least one film every year for the next 5-10 years, but again, I cannot think of a Turkish film this year to go to competition. Anyway, this year's president pf the jury is Tim Burton (yeah, you heard right, weird isn't it?). The jury this year is Kate Beckinsale (again weird, but they usually put a pretty girl in the jury every year), Alberto Barbera, Emmanuel Carrere, Alexandre Desplat, Victor Erice, Shekhar Kapur, Giovanna Mezzogiorno and my love, my man Benicio del Toro.

Festival Ridley Scott'ın Robin Hood'uyla açılıyor. Bu yıl benim yarışma alanında favorilerim ise Takeshi Kitano, Inarritu ve Abbas Kiarostami. Bir sürpriz olmazsa bu üçünden biri alır diyorum ben. Ayrıca 'Un Certain Regard' kategorisinde, yeni tanıyıp aşık olduğum genç Godard Xavier Dolan'ın yeni filmi 'Les Amours Imaginaires' gösterilecek.

The opening film is Ridley Scott's Robin Hood. And my favorites for this year is Takeshi Kinato, Inarritu and Abbas Kiarostami. I think one of them will have the Palme d'Or if there isn't any surprise. Also, 'Un Certain Regard' will have the young Godard Xavier Dolan, that I discovered recently with his latest film 'Les Amours Imaginaires'.

Gelelim yarışma filmlerine/ Competition films:

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails