Wednesday, April 7, 2010
Jöleli Kuplar
Normalde blogda yemek tarifi vermiyorum, ama malum yaz geliyor, diet zamanı... Dün akşam bünyemi etkisi altına alan tatlı krizini nasıl çözdüğümü insanlık namına burada anlatmak istedim. Ben rejimde canım tatlı çektiğinde son çare olarak hep jöleye başvururum. Hem içinde hiç yağ yok, hem de bütün kutunun kalorisi 60 kalori. Bu sefer sadece vişneli jöle bulabildim, onu da pek sevmem, bu yüzden jöleden bir kup yapayım dedim, kendisi uydurma bir tarif ama hem görüntüsü, hem lezzeti çok güzel oldu.
I don't normally put recipes on my blog, but as we all know the summer is coming and we all need to loose a couple of pounds except for the few lucky-ones, so I want to put this recipe to help with your diet. I recovered from my sweet tooth crisis with this little cup last night. I usually turn to jell-o when I need something sweet very badly in my dieting, it doesn't have any fat in it and the whole package only has 60 calories. I couldn't find anything but sour cherry jell-o which I don't like much, so I improvised this cup. It's a total improvisation but both its looks and taste are fantastic.
Malzemeler:
1 kutu jöle
1-2 adet istediğiniz meyve (ben muz kullandım, bu arada kutuda yazdığına göre kivi ve ananas jölenin sertleşmesini önlüyormuş, aklınızda olsun)
Yarım paket bisküvi (Ben Burçak öneririm)
1 küçük kutu light yağsız yoğurt
1-2 kaşık bal
Ingredients:
1 package of jell-o
1-2 piece of fruit of your choice (I used bananas, by the way, the box says that kiwi and pineapple keep the jell-o from freezing, just keep in mind)
Half a package of biscuits (I used diet-ones with oat)
1 small box of light fat-free yogurt
1-2 tablespoons of honey
Yapılışı:
Jöleyi 2.5 çay bardağı (250 ml) kaynar suyla eritin. Sonra üzerine yine 2.5 çay bardağı soğuk su döküp karıştırın.
Jöleyi iki kaba ayırın. Bir kaba, ufalanmış Burçak'ları döküp güzelce karıştırın. Bu karışımı kup ya da şarap kadehlerinin (ben 5 kup kullandım) yarısından biraz daha azını kaplayacak şekilde döküp buzdolabında sertleşinceye kadar bekleyin. (Kuplardaki miktar az olduğundan benimkiler yarım saatte sertleşti)
Kupları buzdolabından çıkarın. Üstlerine arzu ettiğiniz dilimlenmiş meyveyi koyun ve jölenin kalanını koyun. Yoğurtlar için kuplarda biraz yer bırakmayı unutmayın! Buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin. (Yine yaklaşık yarım saat)
Jöle donunca yoğurtu bir ya da iki kaşık (ne kadar tatlı istediğinize bağlı) balla güzelce topakları kalmayıncaya kadar çırpın ve kupun üstüne dökün.
Preparation:
Melt the jell-o with 250 ml boiling water, then mix it with 250 ml cold water.
Separate the jell-o into two containers. Put the biscuits that you crumbled into one half and divide them into cups or glasses (I used five cups) coming a little below half of the cup. Leave them in the refrigerator until frozen. (Because the cups have little jell-o on them, it took me only half an hour).
Get the cups from the refrigerator. Put sliced fruits and the rest of the jell-o on the cups. Remember to leave some room for the yogurt. Rest them in the refrigerator until they are frozen (Again, half an hour)
Whisk the yogurt with 1 or 2 tablespoons of honey until its lump-free and divide them into the cups and voila!
Yapılışı göründüğü gibi son derece kolay, bisküviyi jöleyle karıştırmak ilk başta biraz riskli gibi görünmüştü bana ama donunca o karışım çok lezzetli oluyor. İsteyen bisküvi yerine müsli kullanmayı da tercih edebilir. Yoğurdu da krema niyetine yerseniz tatlı krizinizi yenersiniz diye düşünüyorum. Tüm kupun kalorisinin 50-60 kaloriyi geçeceğini sanmıyorum, yani diyet ürünlerinin müsli barları kalorisine bir kup yiyebilirsiniz.
As you can see, the preparation is so easy that a child can do it, at first, the biscuit bottom seemed a little risky, but it is very tasty when it's frozen. You may also use musli instead of the biscuits. Eat the yogurt part and imagine it is whisked cream and hopefully you can get rid of your sweet tooth. I think one cup will be around 50-60 calories, so it's the same as the musli bars, but with so much more flavor in it.
Denerseniz nasıl bulduğunuzu paylaşırsanız sevinirim.
Please tell me what you think if you try this for yourself. We can always improve it together!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment